fredag 10 december 2010

Mmmm mandelbullar...

Min första jul som vegetarian erbjöd inte särskilt mycket trevligt i matväg... Där fanns en grönsakspaj och kokt potatis. Och rödbetssallad. Det var inte särskilt juligt. Därför har vi sedan dess samlat på oss några recept som vi alltid gör vid jul och nu ger nötsteken (baserad på cashewnötter) och mandelbullarna (receptet finns nedan) lika mycket julstämning som vilken julskinka som helst. Jag tänkte (som en slags liten julklapp till er) publicera några av recepten för att ni ska kunna äta vegetariskt och någorlunda klimatsmart även på julen.

Mandelbullar (ca 25 stycken)
1½ dl sötmandel
1½ dl ströbröd
1½ dl herrgårdsost
½ riven gul lök
salt, peppar
3 ägg
1 msk vatten
1 liter vatten med 1 grönsaksbuljongtärning

Mixa mandeln fint i matberedare och blanda med ströbröd, ost, lök, salt, peppar, ägg och vatten. Lägg i en kastrull med kokande vatten + grönsaksbuljong och koka tills bullarna flyter upp. Stek dem sedan i rapsolja för att få fin färg och god stekyta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar